BATAVIA BOEK #1

BATAVIA BOEK #1

Batavia is en serie verhalen, niet bedoeld voor lieve lezers op deze webplek, maar ik parkeer ze hier gewoon even.
Batavia is een bar in Amsterdam bij het Centraal Station waar wij elke woensdag Go spelen in en denksportzaaltje.
Batavia is een buitenlanders-bar. Het hele persoon is Engels, Australisch, of Anglo-sprekend zonder enig accent.
Batavia blogs op de webplek der Amsterdamse Go Club, geheen GoinAmsterdam van mijn hand zijn de basis hier.
Batavia blog, dat het laatst had moeten verschijnen, maar door de veurrzitter, nota beide benen een beste vriend …

Belachelijk genoeg gecensureerd! Wat denken die jongentjes wel? Dat ze tere kinderzieltjes moeten beschermen?
Belachelijke ongerichte ridderljjkheid van salonsocialisten, mislukte in zich zelf gekeerde slappe seksisten-mietjes!
Belacheljke incompetentie als alle Bobos, beslissingen over iemand hoofd nemen en vooral niet communiceren.
Belachelijk dat zij de meestelenmentaire beginselen missen over overleg tussen in theorie gelijkwaardige leden.
Belachelijk natuurlijk, want ze zijn volstrekt niet gelijkwaardig, al kunnen ze foutloos formuleren, zij het zonder stijl!

‘Afgelopen vrijdag was ik in Batavia. Ondanks objectief ongunstige omstandigheden kreeg ik een geweldig idee.

De loterij voor het zielige hondjes asiel in Roemenië was een succes. 600 loten verkocht. Anderhalve Euri-rug opgehaald. Blije Bardame Kerrie. Haar kalme keffertje komt er vandaan. Vandaar.

Tegen tien is het een geweldige herrie en iedereen behoorlijk bezopen. Ik zo hai als de RAI, zoals dat sinds 70 heet. Na de warme woensdag aldaar bracht de laatste bus me niet naar de voordeur, maar dankzij een omleiding naar de kroeg om de hoek, net voorbij omleiding naar de kroeg om de hoek, net voorbij Rob-san san-dan en Matti-san san-dan. Ook daar had ik al vreselijk veel last van inspiratie. Dat duurt tot vier uur tot ik in mijn nest lig en ik slaap, 14 uur …. na een nogal lange dag. Donderdag in de avond op en in één ruk mijn inspiratie leeg geschreven. Tijd om even kalmpjes te ontspannen.

Lag het aan drie flessen witte wijn in een etmaal, aan de talloze pret-sigaretjes uit eigen tuin uit het top toppen-jaar 2013? Het zal de inspiratie wel geweest zijn die in mijn geest blijft waaien. Mijn halve centimeter A6jes is vol tegen middernacht. Ik ga verder op bierviltjes. Als ze om 3 uur dicht gaan, is die stapel veel te groot. Gelukkig versiert barschone Jenny een plastic zak voor me. Van een gallische Gall& Gall drankdistributeur natuurlijk!

Wat staat er nou op die veertig vilten? Nou, een opzet voor twee Batavia boekje met korte verhaaltjes over de kroeg en wat markante stamgasten. In het Hollands ben ik half klaar. Gewoon die acht jaren blogs op GoinAmsterdam omkieperen.

Nog wat anekdotes over hun goeie grootmeestertoernooi met jonge talenten als Jorden van Foreest (2015, al Nederlands Kampioen in 2016) en zijn broertje Lucas (inmiddels ook slachter van GM’s die zwaarder wegen dan 2700 ELO), geen wonder want overgrootvader Van Foreest van al een jaar decnnia Nederlands Kampioen in de tweede helft van de negentiende eeuw en e twwe jongere broertjes en twee zusjes winnen ook steeds de titel, vaak in een klaase twee jaar ouder! — en wat krabbels en grappen links en rechts. Komt dat goed uit, die regels van Harald om alleen voornamen te gebruiken, dan kan ik alles zo kopiëren en verder verklappen! 😛

Deel twee is hetzelfde, in het Engels. Andere anekdotes, stijl en woordspelingen. Meer over de gewone meerderheid in de kroeg, voetbal vrinden, de pik-vogelaars. Vooral vrouwen. Zoals het dozijn vriendinnen en collegaatjes Poolsen, die daar doorzakken na een dag hard Hilton poetsen. Ik wil met ze kletsen, maar moet elke twintig minuten snel even een nieuw nummertje paren boven.

De Zweedse zussen met Russisch temperament, die ik snel even het spelletje uitleg en pas en half jaar later ontdek dat ik ze al kende. De oudste van die twee dan, uit het erotische smoelenboek. Ze mogen er zijn die twee. Knap, slank en lang. Precies zoals mijn dokter het voorschrijft. Wat ik allemaal nog meer van ze weet, eest U over een jaartje. Dan kan je die boekjes gewoon in de kroeg kopen. Net als met GO MOON vroeger. Met het enige essentiële verschil, dat ik er niet zelf meer mee hoef te leuren. Ik heb het druk genoeg.

Volgende week kletsen we verder. Vrij spelen staat op het officiële programma. Op mijn plan staat om even te regelen, waar we het EK willen hebben. Jammer dat de Turken zich terug trokken.

Ik voel me mee verantwoordelijk. Ik heb ze vanaf het begin, Kerem Tuchola EK 1993, presidente Gözde (2e EK Praag) tot redacteur Mehmet EK Villach 2007(met het meest geniale Go-blad in heel Europa), de kop gek gekletst: Eerst doe je Istanboel jaarlijks, dan geeft EGF jullie het studenten-EK, Paar-Go, Vrouwentitel. Hebben ze precies zo gedaan. Dik verdiend kregen ze drie geleden het EK bij acclamatie. Het goede nieuws is, dat WIJ nu zelf kunnen zeggen wat we willen en niet steeds diezelfde Bobo’s. Snel stemmen en het eens worden voor de kerst.

In het kort: een ervaren land moet het doen. Nog maar een half jaar tijd. Duitsers organiseren het best. De Polen hebben en vers jong bestuur met veel vriendelijke vrouwen, na het geruzie van die dictator de laatste keer. De Tsjechen hebben veel ervaren vrouw- en mankracht. De Fransen zijn meesters in op het laatste moment te improviseren en meesteressen in frivool vertier, zoals dansen en sjansen de hele nacht. Dat lijkt mij wel wat. Ik speel toch niet in enige ochtendronde. De Hollanders is het vijfde alternatief. Het EK in Groningen is het langst geleden, vergeleken met 2011 Bordeaux, 2012 Bad GOdesberg, 2013 AllenStein (weer zo’n Go-naam!) en 2015 Liberec.

Ik stel WinterGo voor als locatie. Drie dergelijke dingen ernaast. Paar hotelletjes in de buurt. De rest kampeert in de buurt of zoekt vertier en onderkomst in Nijmegen. Wij als vroege boekers zijn zeker dat zeker dat we in de betaalbare zelf-voorziene variant zitten ter plekke. Ik gooi dit balletje hier op. Dat zijn 50-100 Goërs. Het staat al drie keer op het smoelenboek. Go in Amsterdam heeft een bereik van dik honderd. Mijn eigen pagina ruim 700 en Philosophy of Go bijna 1700. Koppen allemaal dezelfde kant op en zo stemmen we de Duitsers weg! Een deel stemt met ons mee op WinterGo. Daar zal ik het zo ook even posten. Dus zeven december vrij spelen en stemmen, de veertiende vluggeren.’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir